Bouwen met onze Massieve Technische Houtpanelen biedt tal van voordelen en kan op veel verschillende gebieden gebruikt worden (nieuwbouw, verbouwing, extra verdiep, bijbouw, modulaire eenheid, etc.)
De panelen hebben een conformiteitserkenning ETA-13/0784 en zijn DIN en ISO 50001 gecertificeerd.
Onze Massieve Geprefabriceerde Technische Houtpanelen worden gebruikt voor dragende wand- vloer- en dakplaten.
- OSB-4 platen (25mm dikte, 2.8m breedte en 15m lengte)
- Deze platen worden met elkaar verlijmd (solventvrij en waterafstotend)
- Techniekschachten en boringen worden millimeter juist voorzien
Hout is een wonderbaarlijk en duurzaam bouwmateriaal.
Hout is het enige bouwmateriaal dat elke dag in volume aangroeit. Bovendien absorberen bomen - als enige bouwmateriaal - CO2 tijdens hun levensduur.
Het hout, gebruikt voor dit systeem, is afkomstig uit duurzame Europese bosbouw. Wanneer je een boom op de juiste leeftijd velt, als hij bijna het maximum aan CO2 heeft opgenomen en niet echt meer kan groeien, dan is het de beste oplossing om hem als bouwmateriaal te gebruiken. Daarbij komt nog dat voor de productie van houten materialen er veel minder fossiele energie nodig is in vergelijking met de productie van staal, beton of kunststof.
Door het gebruik van hout als bouwmateriaal, helpen we mee aan de transitie naar circulair en energie neutraal bouwen, welke wereldwijd aan een opmars bezig is.
Houten constructies kunnen zeer snel worden gebouwd, aangezien de bouwtijd door de hoge mate van prefabricage enorm wordt verkort. Bovendien is een droogfase niet nodig, zodat de aansluitende werkzaamheden meteen kunnen gestart worden.
Bouwen met onze massieve technische houtpanelen biedt tal van voordelen en kan op veel verschillende gebieden gebruikt worden (nieuwbouw, verbouwing, extra verdiep, bijbouw, modulaire eenheid, etc.)
Wist u dat in Europa elke minuut het houtvolume voor de bouw van 360 ecologische woningen aangroeit?
Wist u dat een gemiddelde woning voor de opslag van +- 60 ton CO2 zorgt?
Massieve houtbouw biedt de architect een waaier aan mogelijkheden en voordelen. Het is geschikt voor alle bouwstijlen dankzij de vele ontwerptechnische opties en de bewerkbaarheid van hout. Denk aan complexe vormgevingen, grote uitkragingen, ronde uitkragingen, enz., kortom alles is mogelijk.
Secties/afmetingen en koude bruggen worden tot een minimum herleid. Onze massieve technische houtpanelen kunnen belast worden op zowel druk- als trekkracht, terwijl er met een traditionele bouwwijze al gauw verschillende materialen worden gebruikt hiervoor (baksteen/beton/staal), wat resulteert in tijdswinst en kostenbesparing.
Massieve houtbouw biedt ook de bouwheer een grote mate aan flexibiliteit.
Houtbouw betekent niet dat het gebouw automatisch een houten uitstraling krijgt. Het kan immers op allerlei manieren afgewerkt worden volgens uw persoonlijke stijl en voorkeur.
De voordelen van massieve technische houtpanelen met hoge fysische en bouwtechnische eigenschappen
Constructies zijn 60% lichter t.o.v. traditionele bouwmethoden waardoor speciale of bijkomende funderingstechnieken vermeden of eenvoudiger uitgevoerd worden. Dragende constructies tot 5 bouwlagen zijn mogelijk met een paneeldikte van 10 cm . Bij hogere constructies worden de paneeldiktes per 2,5cm aangepast. Het is bijgevolg dan ook de bouwmethode bij uitstek om extra verdiepen uit te voeren op bestaande constructies waar gewicht en korte bouwtermijn cruciaal kunnen zijn.
Een brede waaier aan mogelijkheden:
Buitenzijde: Isolatie + sierpleister, steenstrips, gevelsteen, hout,…
Binnenzijde: Spuitplamuur, gipsplaat, betegeling, behang, schilderwerk, kleurvernis-olie,…
Geen waterbehoefte voor de productie en plaatsing van de massieve panelen.
Onze woningen worden afgewerkt met spuitpleister, welke veel minder water verbruikt in vergelijking met traditioneel plakwerk.
Door vochtregulerende eigenschappen van massief hout
Door vochtregulerende eigenschappen van massief hout
Massieve houtbouw systemen zijn brandveiliger dan traditionele bouwconstructies.
Vb. Paneeldikte 10 cm+ 16 cm EPS + sierpleister = RF60 (bij muurbelasting tot 5 ton/m1)
Afbrandsnelheid: 0,75 mm per minuut
Door de aanwezige massa (640 kg/m³) wordt voldaan aan de norm voor akoestisch comfort. Dit zonder gebruik van afdichting strips of bijkomende isolatie.
Met bovenstaande wandopbouw van ±27cm bekomt men probleemloos de BEN-norm (E30).
Door de fabricatie en plaatsing van grootformaatpanelen tot 15m lengte, zijn naden beperkt tot het minimum. Het paneel op zich is perfect luchtdicht, zelfs voor de uitvoering van zadeldaken.
λ = 0,13 W/mK (vs.snelbouw λ 0,33 W/mK)
D.m.v. homogene en gelaagde opbouw:
Drukvastheid van 17,6N/mm² (vs. snelbouw=4 N/mm²).
Vormverandering 0,005% loodrecht als evenwijdig en per 1 % wijziging van de luchtvochtigheid.
Last but not least : Meer veiligheid en netheid voor iedereen op de werf gezien ruwbouwafval quasi onbestaand is.
7 à 8 meer woonoppervlakte dan bij traditioneel - of houtskeletbouw woningen, BV. bij een oppervlakte van een woning van 250 m² heb je met onze panelen een extra kamer of volume ong. 17,5 m² MEER! Dit door de smalle binnen & buitenmuren.